Siirry sisältöön

Mosaiikkibetonilaattojen käsittelyt

Mosaiikkibetonilaattojen peruskäsittely ja vahaus sekä hoito-ohjeita

  • Työmaalla 1-2 päivää saumauksesta pinnat pestään huolellisesti pölystä ja liasta sekä levitetään kerros KISU BT peruskäsittelyainetta.
  • Laatta tarvitsee vielä toisen peruskäsittelyn lattian kuivuttua. Tämä on tehtävä huolella ja on pohja seuraavalle toimenpiteelle.
  • Heti peruskäsittelyaineen kuivuttua (n. 1h) pinta tulee käsitellä vahalla esim. Kiilto SILK GLOSS.
  • Lattia on näiden käsittelyjen jälkeen valmis kalustettavaksi.
  • Ylläpitosiivous peruskäsitellylle mosaiikkibetonille tehdään Kiilto 10 UNIVERSUM -yleispuhdistusaineella ja Kiilto SAMETT -hoitoaineella.

Tärkeää!

Peruskäsitellyt sekä vahatut pinnat on puhdistettava säännöllisesti. Vahaus on uusittava tarpeen mukaan kulutuksesta riippuen 2 – 4 kertaa vuodessa. Vahaus voidaan tehdä koko lattialle tai vain kovalle kulutukselle joutuvat alueet, kuten käytävät tai sisääntuloaulat. Riittävän usein tehty uudelleenkäsittely (peruskäsittely ja vahaus) vahvistaa mosaiikkibetonin kulutuksenkesto-ominaisuuksia ja lattia pysyy uuden näköisenä.

On erittäin tärkeää, että pinnassa on jatkuvasti joka kohdassa käsittelyainetta ja vahaa. Käsiteltäessä mosaiikkibetonia on varmistettava, että peruskäsittelyainetta eikä vahaa levitetä likaiselle pinnalle, ei myöskään jätetä ”lätäkköjä.

Kiilto KISU BT Mosaiikkibetonin peruskäsittelyaine, KiiltoClean Oy p. 0207 710 117 tai asiakaspalvelu@kiiltoclean.fi

  • työaikaiseen ja käytön aikaiseen suojakäsittelyyn
  • polymeeripohjainen peruskäsittelyaine
  • hajuton, muodostaa hyvän pohjan pintavahvaukselle esim. Kiilto SILK ALL tai SILK GLOSS.
  • Käsittelyaineet muodostavat erittäin pysyvän suojan mosaiikkibetonilattioille.

Mikäli vanhasta lattiasta on tarvetta poistaa peruskäsittelyaineet kokonaan, se voidaan tehdä seoksella: – 25 % Kiilto ROIMA FORTEA, 25 % Kiilto LINOLIA ja 50 % vettä.

Kisu BT peruskäsittelyaineilla käsiteltyjen mosaiikkibetonien pintavahaukseen soveltuvat esimerkiksi: SILK ALL -vaha, KiiltoClean Oy

Tahrojen poisto

Pintoihin mahdollisesti tulleiden tahrojen poistoon voi käyttää esimerkiksi Solmaster Oy:n RKL Tiili- ja Betoni -pesuainetta. Ainetta tulee käyttää valmistajan ohjeiden mukaisesti.